منوچهر محمدی گفت: رسالتی که 34 سال از آن غفلت شده است این است که ما ماهیت و واقعیت استکبار و امپریالیسم را برای مردم خودمان تشریح کنیم.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس،مراسم رونمایی از کتاب امپریالیسم بشردوستانه نوشته ژان بریک مانت با ترجمه فؤاد ایزدی و محسن بدره در خبرگزاری فارس، برگزار شد.
در این مراسم سیدیاسر جبرائیلی معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، درباره علت ترجمه این کتاب گفت: نیاز بود به اینکه ثابت کنیم حرفها و انتقاداتی که از اسکتبار جهانی وجود دارد صرفاً شعارهای جمهوری اسلامی ایران نیست. بلکه هر ذهن آزاداندیشی به این سخنان اذعان دارد.
وی با اشاره به سوءاستفاده قدرتهای استکباری از کلمات در گفتمانش گفت: هیچ قدرت نامشروع بین المللی در طول تاریخ نگفته است که پایه های قدرتش نامشروع است بلکه سعی کرده زیباترین و ارزشمندترین مفاهیم را به عنوان توجیه گر قدرت خود انتخاب کند. اما همان قدرت نامشروع باعث تحول درونی آن مفاهیم والا شده و چه بسیار عبارات باارزشی که امروز بار معنایی منفی دارند. می دانید مفهوم استعمار به معنی آبادکردن است. امپریالیسم انگلیس قدرت نامشروعش را با استعمار توجیه کرد و این عبارت بی آبرو شد. امپریالیسم آمریکا نیز سلطه نامشروع خود را بر مفاهیمی چون آزادی و حقوق بشر و دموکراسی استوار کرد و امروزجهان شاهد بی آبروشدن این مفاهیم است و هیچ تضمینی نیست که در آینده ای نه چندان دور، درباره حقوق بشر و آزادی همانگونه سخن گفته شود که درباره استعمار سخن گفته می شود.
معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، با تشریح نوع برخورد نخبگان در مقابله با ایدئولوژی استعمارگران گفت: در مواجهه با ایدئولوژی های توجیه گر سلطه، در میان نخبگان، سه جریان را شاهد هستیم. نخست، جریان روشنفکری که معمولا در پایبندی به ارزش های شایع بین المللی از مرکز سلطه هم مدعی تر می شوند و مروجان بی جیره و مواجب ایدئولوژی سلطه می شوند. اینان زمانی که با خیانت امپریالیسم به این ارزش ها مواجه می شوند، یاس فلسفی می گیرند و ابرقدرت ها را دعوت به ارزش های حاکم می کنند. دسته دوم، می پذیرند که قدرت مدعی این ارزش های انسانی نسبتی با آنها ندارد اما چون قدرتمند است، حق را به او می دهند و می گویند این نفاق و سوء استفاده از لوازم قدرت است. اما دسته سومی نیز وجود دارند که به افشای خیانت قدرت ها به ارزش ها می پردازند و چهره واقعی آنها را نشان می دهند تا شاید به جای آنکه مفاهیم مثبت بار ارزشی خود را از دست بدهند، ابرقدرت رسوا شود و پایه های مشروعیت بخش به سلطه سست شود.
جبرائیلی با بیان اینکه نویسنده این کتاب جزو دسته سوم است،اظهار داشت: در این کتاب نویسنده علاوه بر اینکه مصادیق خیانتهای آمریکا به آزادی و حقوق بشر را بر میشمارد یک چارچوب تئوریک برای این رفتار بیان میکند و این مهم است. چارچوبی که می گوید آمریکا از حقوق بشر به عنوان یک ایدئولژی به معنی منفی کلمه برای توجیه اقدامات سلطه گرانه خود متوسل شده است. در عرصه عمومی ما این کتاب ها لازم بوده و هست تا چهره واقعی استکبار جهانی نشان داده شود و مردم و افکار عمومی بدانند در پس این لغات زیبا چه اندیشهای نهفته است.
محمدی:یقین داریم آمریکا زیر قولش می زند
سخنران دیگر این مراسم دکتر منوچهر محمدی استاد دانشگاه در رشته روابط بینالملل بود.
وی در این مراسم گفت: یکی از مسائل مهمی که ما بعد از انقلاب با آن مواجه بودهایم و متأسفانه آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده است. دشمنشناسی است مخصوصاً در اوایل انقلاب که لیبرالها بر سر کار بودند به روشنی به یاد دارند که وقتی امام(ره) نام آمریکا را شیطان بزرگ خطاب کرد مرحوم بازرگانی گفت اگر آمریکا شیطان بزرگ باشد شوروی شیطان اکبر است و با این آدرس غلط سعی میکردند ما را منحرف کنند از واقعیت نظام سلطه.
محمدی گفت: رسالتی که 34 سال از آن غفلت شده است این است که ما ماهیت و واقعیت استکبار و امپریالیسم را برای مردم خودمان تشریح کنیم.
وی افزود: استکبار تاریخ را تحریف میکند و بر کل آن و بر جنایتهایش سرپوش میگذارد. اینطور استکبار جهانی تبلیغ کرده است که قبل از ورود کریستفکلمپ به آمریکا ملتی وحشی در آن زندگی میکردند اما این ملت چهاردههزارسال تمدن داشته است و همه این تمدن را غربیها به عنوان دزدان و مهاجران نابود کردهاند. در سالی که آمریکا کشف شد یعنی در سال 1500 جمعیت آمریکا یک میلیون نفر بود اما به قدری اروپاییها قتل و عام کردند که در سال 1800 با وجود نرخ زادو ولد این جمعیت به 300هزار نفر رسیده بود و خودشان در ضربالمثلهایشان میگفتند سرخپوست خوب یک سرخپوست مرده است و امروز همین شیطان بزرگ با استفاده از عوامفریبی از کلمات سوءاستفاده میکند و جنایات خود را میپوشاند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تاریخ جنایات آمریکا در ویتنام گفت: صاحبان قدرت و ثروت کارشان جنگافروزی است و در دورهای که در آمریکا مقطع دکترای خود را میگذراندن در تحقیقی رابطه میزان تولید اسلحه در آمریکا و جنگهای دنیا را ثابت کردند اما آنها چنان ظاهرسازی میکنند که حتی دولتمردان ما ما را فریب میدهند و کار به جایی میرسد که آقای خاتمی آبراهام لینکل که عملاً تبعیض نژادی در آمریکا را گسترش داد شهید خطاب میکند.
محمدی اظهار داشت: رسانههای در قلب کردن واقعیتهای جامعه استکباری نقش اساسی داشتهاند و با وجود تمام نغض حقوق بشر در آمریکا این کشور مهد آزادی خطاب میشود و ما به عنوان ایران اسلامی از سوی دیگر آماج حملات آنها هستیم چون انقلابی انجام دادهایم که در تقابل با این نظام استکباری است و امام (ره) نیز فرمودهاند ما آمریکا را زیر پا میگذاریم.
وی افزود: 34سال انواع جنگ، توطئه و تحریم ملت ما را قویتر از گذشته کرده است و اگر امروز هم میبینیم عدهای یک نوع نگاه خوشبینانه نسبت به آمریکا دارند باید بدانند که واقعاًبه اشتباه میروند،آمریکا تا ایران اسلامی را زیر پای خودش له کرده حس نکند آرام نمیشود.
این استاد دانشگاه درباره کتابی که در این مراسم رونمایی شد، اظهار داشت: این کتاب در حقیقت گوشهای از جنایات امپریالیسم آمریکا را نشان میدهد ولی همه جنایت آن در این کتاب نیامده است. توصیه میکنم کار مطالعاتی و تحقیقاتی بیشتری در این حوزه انجام شود و محققان ما مورد به مورد جنایات آمریکا را مطالعه کنند.
محمدی گفت: امروز کتابهایی در آمریکا راجع به فروپاشی این کشور نوشته میشود و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز پیشبینی کردهاند که این حکومت با این شیوه 10 تا 15 سال بیشتر ادامه پیدا نکرده است و یقین بدانید فروپاشی آمریکا بدتر از فروپاشی شوروی خواهد بود.
وی در پایان سخنانش با اشاره به مسئله مذاکرات هستهای ایران در ژنو اظهار داشت: آنها که دل بستهاند مسئله ما از طریق توافق حل شود چندان امیدوار نباشند چون به آمریکا اعتمادی نیست،فریب، دروغ اساس کار این کشور است اگر انتظار داریم آنها حرف حق ما را بشنوند اشتباه کردهایم و یقین بدانیم آنها مثل سال 82 زیر قولشان خواهند زد.